به وب سایت پاکزادیان خوش آمدید                              welcome  to pakzadian.com                                   نقل مطلب با ذکر منابع آزاد است                             جواب ایمیل را در منوی دیدگاه بخوانید         

امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 , Thursday 21 November 2024

             

      یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور 

کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور         

      چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نگشت 

دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور         

 

  

      

           هیچ زخمی در آدمی نیست که با گذشت زمان التیام پیدا نکند         

 

 

  

             شکست خوردن مهم نیست  مهم دوباره شروع کردن است

 

 

  

   

                      جهان بشریت به تلاش بها میدهد  نه به بهانه 

 

 

 

  

         در ذهن نیافرینمت می میرم

  از شاخه اگر نچینمت می میرم       

        ای عادت چشم های بی حوصله ام  

یک روز اگر نبینمت می میرم        

 

 

           آفت خلاقیت عذر تراشی ست ،

                                  برای موفق شدن هزار راه نرفته وجود دارد .

 

 

  

       برای حل مشکلات و گرفتاریها یک راه اساسی بیشتر نداریم :

                              دانائی مان را بیشتر کنیم تا به توانائی برسیم 

 

 

 

       دست از طلب ندارم تا کام من بر آید

یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آید        

 

 

    

 

 

ایده و فکر ، برنامه ریزی و سازماندهی ، تلاش و کوشش ، استقامت و پایداری 4 عامل موفقیت اند .

 

 

 

 

                                   بحران یعنی فرصتی تازه 

 

 

 

 

          در برخورد با محیط تازه به خود فرصت دهیم ،

                                                   زمان به ما کمک خواهد کرد . 

 

 

 

         رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند

چنان نمانده است و چنین هم نخواهد ماند    

 

 

 

                    در مشورت همه را به همکاری دعوت می کنیم .

 

 

 

     سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آتشی بود در این خانه که کاشانه بسوخت  

      تنم  از  واسطه  دوری  دلبر  بگداخت

جانم  از  آتش مهر رخ جانانه بسوخت  

 

   

 

                          دور اندیشی آری ،   دیر اندیشی نه ! 

 

      

 

 

« مردان جوان برای اختراع مناسب ترند تا برای داوری ،

 برای اجرا مناسب ترند تا برای مشورت ،

برای پروژه های نو مناسب ترند تا امور روزمره »

                                                                     فرانسیس بیکن     

   

 

 

      بیقرار توام و  در دل تنگم گله هاست

آه بی تاب شدن عادت کم حوصله هاست         

      مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب

در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست        

      بی تو هر لحضه مرا بیم فرو ریختن است

  مثل شهری که به روی گسل زلزله هاست        

   

        

 

 

                         زندگی سخت است ، و من از آن سخت تر  

    

 

 

 

               لیاقت الماس شدن را داریم از فشارهای سخت نهراسیم

 

 

 

 

 

                    سه کلمه را بهتر است بیاد داشته باشیم :

                                    خندیدن ، بخشیدن ، فراموش کردن .

  

                

 

 

 

          لایق تندیس شدن هستیم ، طاقت تیشه پیکرتراش را هم داریم      

 

 

 

 

 

                   غصه خوردن بر نداشته ها هدر دادن داشته هاست    

     




بازديد امروز : ۹۵۴ مرتبه
بازديد کل : ۷,۵۳۹,۰۴۶ مرتبه

ليست صفحات :  ۱ .::. ۲ .::. ۳ .::. ۴ .::. ۵ .::. ۶ .::. ۷ .::. ۸ 
ارسال شده در ۱۸ / ۲ / ۱۳۹۱ در ساعت ۱۵ و ۲۶ دقيقه

  

پی تی اس دی PTSD (اختلال استرس پس از سانحه Post Traumatic Stress Disorder )

 اول یه طنز بگم بعضی بیماریها هست آدم هم درد می کشه ، هم پولش هدر می ره ، هم جان به جان آفرین تسلیم می کنه ، هم وارثان نگرانند ارث ژن معیوب بهشون برسه مثل کانسر، و بعضی بیماریها هست که هم ناز آدمو می کشند ، هم هزینه درمان آدمو می دند ، هم درصد جانبازی می دهند و هرچی درصد بالاتر باشه امتیاز بیشتری می دند مثلا ماشین ، خونه ، وام بلاعوض ، و ... پس خوبه که آدم اگه بیمار هم شد از نوع دومش باشه.

پی تی اس دی PTSD چیست ؟ و چرا بعضی افراد جامعه ما درصدد آنند که تشخیص پی تی اس دی را برای خود دست و پا کنند؟

در سازمانی که انجام وظیفه می کردم بودند همکارانی که علایم پی تی اس دی را برایم بیان می کردند تا شاید با این عنوان تحت درمان قرار گرفته و سوابقی دست و پا کنند ، حتی بعضی حراستی ها برای گرفتن این تشخیص صف کشیده بودند و چند تایی هم موفق شدند جانبازی بگیرند، همکاری می گفت آقای دکتر از کوره در می روم وعصبانی می شوم ، تمرکز فکر ندارم ، همیشه گوش به زنگم که اتفاقی نیفتد ، شبها خواب ندارم ، اگر هم بخوابم خوابهای وحشتناک می بینم ، در مغز سرم همش خاطرات جبهه و جنگ است ، شبها همش خواب جبهه و جنگ می بینم ، روزها هم می ترسم یکدفعه بمباران بشیم و در مجموع علایم پی تی اس دی را بیان می کرد البته علایم را بدون احساس ناراحتی و خیلی راحت بیان می کرد، بعضی نیز که این تشخیص را برای خود داشتند سعی در حفظ بیماری و حتی تشدید آن داشتند و در علایم و ناراحتی خود اغراق می کردند برای اینکه بتوانند درصد جانبازی خود را افزایش دهند و مزایای بیشتری بگیرند ، امروزه می بینیم بعضی ها که دچار جنایت می شوند از جمله نظامی امریکائی که تعداد زیادی زن و کودک افغانی را بقتل رساند برای اینکه از مجازات رهائی یابند وکلای آنها پی تی اس دی را برای آنها مطرح می سازند تا شاید روند پرونده قضائی را مختل کرده از عدالت بگریزند.

در زندگی روزمره نیز هركسی ممكن است با حوادثی روبرو شود.ما ممكن است دچار حادثه رانندگی شویم و آسیب ببینیم یا در همان حادثه شاهد مرگ عزیزانمان باشیم ، در جبهه های جنگ سربازان مان هدف تیر مستقیم یا بمباران هوایی دشمن و موج انفجار ناشی از آن قرار می گرفتند یا شاهد موج انفجار و كشته و مجروح شدن دوستانشان بودند.

 اغلب مردم  ، بعد از مدتی  بدون هیچ كمكی با آن كنار می آیند.  اما در بعضی افراد تجربیات تلخ واكنشی را  ایجاد می كند كه ممكن است برای هفته ها ، یا ماهها طول بكشد. ما این واكنش را پی تی اس دی یا اختلال استرس پس از سانحه Post Traumatic Stress Disorder یا اختصارا  PTSD  می نامیم ، اما اگر فرد این واکنش را برای هدفی بروز بدهد مثلا برای معافیت از جبهه و جنگ ، یا برای گرفتن امتیاز مادی مثل پرونده جانبازی و مزایای مترتب به آن ، یا برای فرار از مجازات جنایتی که مرتکب شده این علایم را ممکن است برای سالیان سال از خود بروز دهد و بعنوان گاو شیری برای خود حفظ کند.

علایم پی تی اس دی : ترس شدید و احساس ناامنی ، ترس از تکرار شدن سانحه که مداوما پیش چشم فرد تکرار می شود (فلش بک) ، حالت آماده باش بودن ، ضربان قلب نامنظم ، اختلال خواب بصورت کابوس، عصبانیت ، درماندگی ، دوری گزینی ، غم عمیق ، افسردگی ، اضطراب ، احساس گناه ، و دردهای عضلانی را می توان ذکر کرد.

شروع پی تی اس دی یا  PTSD چگونه شروع می گردد؟ میتواند پس از هر حادثه خطرناک و مرگ آفرین آغاز گردد. حادثه ای كه ما در آن برای خودمان یا بستگان نزدیک احساس خطر كنیم ، زندگی مان در معرض تهدید باشد یا  شاهد مردن و یا مجروح شدن دیگران باشیم. مثل صحنه های جنگ ، صحنه های اسارت ، صحنه های حملات تروریستی ، در معرض زور گیری یا تجاوز قرار گرفتن ، حادثه شدید رانندگی.

علائم پی تی اس دی چه زمانی شروع میگردد؟ علائم PTSD می تواند چند ساعت بعد از حادثه شروع شود مثلا در بمبارانها و موج انفجار که در آن  ممکن است فرد از هوش رفته و همزمان با به  بهوش آمدن شروع شود ، یا چند روز بعد ، یا بعد از یك تاخیر  چند هفته ای و یا چند ماهه شروع گردند ، آنها معمولآ در طی 6 ماه پس از حادثه ناگوار ظاهر  گردند . ولی بوده افرادی بعد از چند سال بفکر بروز علایم و دستیابی به پرونده جانبازی بوده باشند. 

 علایم تشخیصی از دیدگاه  D S M IV TM :

 A ـ شخص در معرض يك رويداد آسيب رسان قرار گرفته كه در آن هر دوشرط زير وجود داشته است 1- شخص رويداد يا رويداد هايي را تجربه كرده كه با خطر واقعي يا تهديد به مرگ يا صدمه جدي همراه بوده ، 2- پاسخ شخص با ترس شديد ، درماندگي ، يا وحشت همراه بوده است .

B ـ تجربه آسيب رسان مستمرا مجددا تجربه مي شود : 1- يادآوري مكرر و ناراحتي برانگيز رويداد ، ازجمله با تصاوير ذهني ، افكار ، يا ادراكات . 2-رويدادهاي ناراحتي برانگيز تكراري حادثه 3-احساس ورفتار به گونه اي كه انگار حادثه در حال تكرار شدن است ، مشتمل بر احساس وقوع مجدد حادثه ، خطاهاي حسي ، توهمات ، ودوره هاي’ فلش بك‘ تجزيه اي از جمله دوره هايي كه در حالت بيدار شدن از خواب يا مستي روي مي دهند 4- ناراحتي روانشناختي شديد در مواجهه با حوادثي كه سمبل يا شبيه وجهي از رويداد آسيب رسان است . 5- پاسخگويي فيزيولوژيك در رويارويي با نشانه هاي دروني يا بروني تداعي كننده (سمبوليك) يا مشابه وجهي از رويداد آسيب رساني . 

C ـ اجتناب مستمر از محرك هاي مربوط با تروما و كاهش پاسخگري كلي ( كه قبل از حادثه وجود نداشته است ) ، بطوريكه با سه تا يا بيشتر از موارد زير مشخص مي شود : 1- سعي براي اجتناب از افكار و احساسهاي مربوط به ضربه .2- سعي براي اجتناب از فعاليتها . مكانها ، يا افراد يادآور خاطره تروما . 3- ناتواني براي به خاطر آوردن وجه مهمي از تروما . 4- كاهش قابل ملاحظه علاقه يا شركت در فعاليتهاي مهم . 5- احساس گسستگي يا غرابت در ارتباط با ديگران . 6- محدوديت حدود عاطفي (مثل نداشتن احساس هاي عاشقانه ) . 7- احساس كوتاه تر شدن آينده ( مثلا نداشتن انتظار شغل ، ازدواج ، بچه دار شدن يا عمر طبيعي داشتن ) .

D ـ علايم مستمر تحريك بالا تر از حد معمول (كه قبلا وجود نداشته است) و با دو يا چند تا از مواد زير مشخص مي شود : 1- اشكال در به خواب رفتن يا تداوم خواب .2-تحريك پذيري يا حمله هاي خشم . 3- اشكال در تمركز . 4- گوش به زنگ بودن شديد . 5- تشديد واكنش از جا پريدن .

E ـ طول مدت اختلال (علايم در D-C-B ) بيش از يك ماه است .

F ـ اختلال موجب ناراحتي شديد يا تخريب در عملكرد اجتماعي - شغلي يا ساير زمينه هاي مهم مي گردد .

مشخص نماييد : حاد : اگر طول مدت علايم كمتر از 3ماه است . مزمن : اگر طول مدت علايم 3ماه يا بيشتر است . مشخص نماييد : با شروع تاخيري : اگر شروع علايم حداقل 6ماه پس از حادثه است .

 

علل ( دیدگاه روانشناسی ) :  

از دیدگاه روانشناسی علایم پی تی اس دی در واقع مکانیزم سازگاری است ، وقتی می ترسیم حوادث را بوضوع بخاطر می آوریم و مرتب تکرار می کنیم تا ذهن به راه حلی دست یابد. مکتب رفتارگرائی نیز شرطی شدن و آمادگی فیزیولوژیکی برای شرطی شدن را عامل مهمی در ایجاد این بیماری می داند. وقتی كه ترسیده ایم ، حوادث را بوضوح بخاطر می آوریم . هر چند بخاطر آوردن آنها ممكن است استرس زا باشند ،اما بما كمك می كنند تا بهتر آنچه را كه اتفاق افتاده است را بفهیم و در طولانی مدت بما كمك می كتند تا سازگاری پیدا کرده به زندگی ادامه دهیم .

 
سیر و پیش آگهی :

پیش آگهی به شروع اختلال و وجود یا عدم وجود گین بر می گردد هر چه سانحه اسفناک تر احتمال ابتلا به اختلال بیشتر ، اگر شروع علایم بصورت حاد باشد پیش آگهی بهتر و اگر علایم دیرتر شروع شود و طول مدت علایم بیشتر از سه ماه باشد پیش آگهی بدتر و اگر گین مطرح باشد پیش آگهی بد خواهد بود.

درمان :

درمان شامل دارودرمانی ، رواندرمانی ، و رفتار درمانی می شود:

دارودرمانی : می توان در درمان پی تی اس دی همزمان با  رواندرمانی و رفتار درمانی از نرولوپتیک ها با دوز کم ، بنزودیازپینها مثل اکسازپام و کلردیازپوکساید و آرامبخش های دیگر نیز استفاده نمود.

رفتار درمانی : رفتار درمانی یعنی کاربرد منظم اصول یادگیری برای تحلیل و درمان اختلالات رفتاری . رفتاردرمانگر معتقد است که رفتار نوروتیک و سایر انواع اختلالها عموما یاد گرفته شده بنابراین تابع قوانین یادگیری است و از این طریق می توان آن را از بین برد، پاولف نخستین فردی بود که ثابت کرد تعارض روانی را میتوان در حیوان آزمایشگاهی ایجاد کرد ، و این تعارض بی شباهت به تعارض مشهود در آدمیان نیست. در رفتار درمانی از روشهای مختلف رفع حساسیت Desensitization  ، انفجار درونی Implosion ، غرقه کردن یا درمان سیل آسا Flooding ، تقلید Modeling ، می توان استفاده کرد.

رواندرمانی: هدف رواندرمانی شفا بخشیدن بیماری یا تخفیف آن برای بهتر تحمل شدن آن است ، رواندرمانگر به منظور زدودن یا تخفیف علایم موجود و جنبه های مختل رفتار ، و به عقب انداختن بروز و پیشرفت علایم و ناتوانی ، ارتقاء بخشیدن به رشد جنبه های مثبت شخصیت ، ، تقویت اعتماد بنفس و عزت نفس بیمار با وی رابطه برقرار می کند. ما نمی توانیم آنچه را اتفاق افتاده است را تغییردهیم و یا فراموش كنیم اما می توانیم فکرمان را در مورد جهانی که در آن زندگی می کنیم و حوادث پیرامون خود وسعت دهیم و از وقوع حوادث مشابه جلوگیری نمائیم. همچنین می توانیم از مدی تیشنMeditation   ، رلکسیشن Muscle Relaxation  ، و بازسازی شناختی Cognitive   Restructuring    استفاده نمائیم.

 چند توصیه :  
با روانشناس بالینی مشاوره داشته باشیم
احساساتمان را بروز دهیم
تمرین رلکسیشن انجام دهیم
سعی كنیم روند عادی زندگی را حفظ کنیم .
کارهای عادی خود را انجام دهیم
برنامه های مخاطره آمیز مثل کوه نوردی ، سخره نوردی ، رالی و غیره را موقتا به تاخیر بیندازیم
با احتیاط رانندگی کنیم
در مورد سانحه خود را گناهکار ندانیم
از جمع کنارگیری نکنیم
هر روز صبح یا بعد از پایان کار روزمره ورزش سبک انجام دهیم .
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 10 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني
 

 


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۱ / ۱ / ۱۳۹۱ در ساعت ۵ و ۱۴ دقيقه

 

نوروز
«باز هفت سين سرور ، ماهي و تنگ بلور ، سکه و سبزه و آب ، نرگس و جام شراب ، باز هم شادي عيد ، آرزوهاي سپيد ، باز ليلاي بهار ، باز مجنوني بيد ، باز هم رنگين کمان ، باز باران بهار ، باز گل مست غرور ، باز بلبل نغمه خوان ، باز رقص دود عود ، باز اسفند و گلاب ، باز آن سوداي ناب ، دور باد چشم حسود ، باز تکرار دعا ، يا مقلب القلوب ، يا مدبر النهار ، حال ما گردان تو خوب ، راه ما گردان تو راست ، باز نوروز سعيد ، باز هم سال جديد ، باز هم لاله عشق ، خنده و بيم و اميد »
اگر چه بعضی وقتها یادمان می رود که عشق تنها دلیل زندگیست ، اما خدا را شکر نوروز می رسد ، و به یادمان می آورد که باید به همدیگر عشق بورزیم ، پس یادمان باشد که لحظه ها را دوست بداریم ، یادمان باشد که زیبائی ها را ولو کوچک دوست بداریم ، یادمان باشد که دیگران را دوست بداریم ، آنگونه که هستند ، نه آنگونه که می خواهیم باشند ، یادمان باشد که با خودمان آشتی کنیم ، یادمان باشد که با دیگران آشتی کنیم ، یادمان باشد که با خودمان و دیگران مهربان باشیم ، بیائیم دلهای پر مهرمان را با روزهای سبز و زیبای بهاری پیوند زنیم ، و شادی را برای همدیگر به ارمغان آوریم.   روزگارتان بهار و لحضه هایتان پر از شکوفه باد.  عید بر همه شما عزیزان مبارک 
پاکزادیان

ساغر
مطالبتون درباره خودت باش عالی بود خیلی ممنون
ارسال شده در ۱۲ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱ و ۵۴ دقیقه
دکتر جون سال نو مبارک
ارسال شده در ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۴ و ۴۴ دقیقه

ارسال شده در ۱۹ / ۱۲ / ۱۳۹۰ در ساعت ۱۸ و ۴۸ دقيقه

 

مجموعه تجربیات ما
 
 
خودت باش .
مهم نیست چه سنی داری هنگام روبرو شدن با مادرت وی را در آغوش بگیر.
راحتی و خوشبختی را با هم اشتباه نکن.
سویچ وسیله نقلیه خود را در اختیار دیگران قرار نده .
در دادن کادو و جواهر افراط نکن ولو از نظر مالی مشکلی نداشته باشی .
در مورد موضوعی که درست متوجه نشده ای  قضاوت نکن.
پایان فیلم ها و کتابهای خوب را برای دیگران تعریف نکن.
فراموش نکن خوشبختی به سراغ کسانی می رود که برای رسیدن به آن تلاش می کنند.
کامپیوتر یا لپ تاپ شخصی خود را در اختیار دیگران قرار نده .
از ژست های دموکراتیک موآبانه و دادن آزادی های افراطی خودداری کن.
هرگز در محل کار درمورد مشکلات خانوادگی ات صحبت نکن.
یادت باشد گاهی اوقات بدست نیاوردن آنچه می خواستی ممکن است نوعی شانس و اقبال باشد .
هیچوقت به یک فرد نگو موهایش سپید شده یا چقدر پیر شده است. خودش این را می داند.
از صمیم قلب عشق بورز، تنها راه استفاده بهینه از حیات همین است.
مبایل خود را در اختیار دیگران قرار نده.
در روز تولدت درخت بکار.
هیچوقت به فردی که در حال گریستن است نگو گریه کن .
موفقیت را پیش از موقع عیان نکن.
برای ازدواج  از شهر ، محله ، و کوچه خود همسر انتخاب کن.
 وقتی احساس خستگی می کنی اما ناچاری که به کارت ادامه بدهی، دست و صورتت را بشوی و جورابت را دربیار و یک لیوان چای بنوش ، آن وقت خواهی دید که نیروی دوباره بدست آورده ای.
برای بدست آورد شغل ، خود را به جای دیگر ، شهر یا کشور دیگر تبعید نکن.
پیش از سخنرانی غذای سنگین نخور.
شغلی را انتخاب کن که روحت را هم به اندازه پولت غنی سازد.
در اولین فرصت دست فرزندانت را بگیر و به گردش برو . به زودی زمانی خواهد رسید که آنها  اجازه این کار را به تو نخواهند داد.
برای زندگی مکانهای پر نور را انتخاب کن .
بچه ها را بعد از گذشت تنبیه در آغوش بگیر و دلجوئی کن.
فقط آن کتابهایی را امانت بده که از نداشتن شان ناراحت نمی شوی.
ساعتت را پنج دقیقه جلوتر تنظیم کن.
اگر نمی خواهی حرفی پخش شود آن را نگو ، اگر گفتی انتظار پخش آنرا هم داشته باش .
هنگام بازی با بچه ها بگذار تا آنها برنده شوند.
از صحبت در مورد بخشیدن و یا تقسیم اموال خود در بین اعضای خانواده و فرزندان پرهیز کن.
بلعکس آنچه فکر می کنی خوشبختی و اختیار تو زمانیست که بچه هایت کوچکند.
فروتن باش، پیش از آنکه تو به دنیا بیایی خیلی از کارها انجام شده بود.
هیچوقت به راننده و منشی خود اعتماد نکن .....
از کسی که چیزی برای از دست دادن ندارد، بترس.
در جمع خانواده و در تربیت فرزندان جدی باش و از خندیدن توروی فرزندان خودداری کن. 
از دادن پول توجیبی های افراطی و بی حساب که باعث انحراف فرزندان می شود خودداری کن.
تنها راه ارتباط با همسر عشق ورزیدن است.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه ، منوی مطالب عمومی مطالعه نمائید.
پاكزاديان
 روانشناس باليني
 

اصلانى
سلام من ٦٠ سوال تست رو جواب دادم اما براى من جواب تست هوشم نيومد رو صفحه !!
دوست عزیز وقتی سئوالات تمام شد چند ثانیه طول می کشد تا جواب بیاید البته اگر اینترنت مشکلی پیش نیاید ، لطفا مجددا امتحان کنید.
ارسال شده در ۱۵ دي ۱۳۹۱ ساعت ۲۳ و ۵۹ دقیقه
آمنه علی پور
استاد عالی بود با تشکر فراوان از شما
ارسال شده در ۲۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۶ و ۳۹ دقیقه
المیرا
سلام عالیه بسیاری از توصیه هاتونو انجام میدم من مجردم 25 سالمه میخوام با کسی ازدواج کنم که همشهری نیست همسن خودمه و مهندسی هسته ای میخونه ولی خانواده ام به خاطردور بودن زیاد گرم نگاه نمیکنند به این موضوع به شما میتونید راهنماییم کنید خیلی ممنون میشم
ارسال شده در ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۰ و ۴۱ دقیقه
سمانه
سلام ميخواستم درمورد خودت باش نظر بدم من عاشق اينم كه هميشه خودم باشم چيزي كه خودم دوست دارم ولي مادرم بخاطر وسواسي كه تو تربيت بچه هاش داره اين امكانو بمن نميده و زندگي رو تبديل به كلاس درس كرده من نميتونم تحمل كنم و اين باعث شده از هم فاصله بگيريم و همش دعوامون بشه نميدونم بايد چيكار كنم لطفا راهنماييم كنيد مرسي راستي 19 سالمه
ارسال شده در ۳۱ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۰ و ۱۷ دقیقه
فریده دانشجوی رشته جامعه شناسی از تهران
دکتر ضمن تشکر از مواردی که مطرح نمودین و بسیار هم ارزشمند بود خواهشن در مورد خودت باش بیشتر صحبت کن .
پاسخ : فریده عزیز آدم یا خودشه یا دنباله روی دیگران ، یا استقلال فکری داره یا مقلد دیگرانه ، یا صاحب نظره یا نشخوار کننده نظر دیگرانه ، یا خودش تصمیم می گیره یا منتظر دستور دیگرانه ، فریده عزیز خود بودن ضمن اینکه ویژه گی بسیار ارزشمندیه و برای رشد اجتماع لازمه چرا که ابتکار و خلاقیت محصول خود بودنه ، ولی در اکثر موارد خود بودن هزینه سنگینی داره و بلعکس دنباله رو دیگران بودن منافع بسیار ، بدین خاطر اکثرا سعی دارند مقلد و دنباله روی دیگران باشند ، معاونی را مثال می زنم که اگر هیچ نظری نداشته باشه و هر چی رئیس گفت ولو غلط بگه چشم هم نور چشمی رئیسه و پاداشش برقراره و هم امنیت شغلی داره ، رئیس هم از جانب وی احساس امنیت می کنه بنابراین معاون درازمدت در پست خود ماندگاره و ممکنه یه روزی هم جای رئیس را بگیره ، اما اگر نظری داشت و نظرش دست بر قضا مخالف نظر رئیس بود هم پاداشش به خطر می افته ، هم بعنوان کله شق و ناسازگار امنیت شغلیش به مخاطره می افته، آدم ها وقتی خودشون هستن احترام به آنها واقعیه و وقتی دنباله روی دیگرانند احترام به آنها کاذب و مشروط ، خود بودن احترام به نفس و عزت به نفس ببار می یاره و دنباله روی دیگران بودن احساس حقارت و خودباختگی ، آدم هائی که خودشونند ولو کوچک بزرگند و آدمهائی که دنباله روی دیگرانند ولو در سطح بالا حقیر ، فریده عزیز فرهنگ و جامعه وقتی رشد می کنه که آدم ها خودشون باشند و ابتکار عمل و خلاقیت داشته باشند نه دنباله روی دیگران. البته خود بودن بدین معنا نیست که با دیگران تفاهم نداشته باشیم و همکاری نکنیم یا به نظر مشترک نرسیم . پاکزادیان
ارسال شده در ۲۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه

ارسال شده در ۲۶ / ۱۱ / ۱۳۹۰ در ساعت ۵ و ۱۰ دقيقه

 

آرامسازی عضلانی    Muscle Relaxation  
 
در هر محیطی که زندگی کنیم اطرافمان مملو از عوامل فشار است ، و ذهن مداوما  فشار را شناسائی می کنند و واکنش های اخطار بوجود می آیند و شاید هم تا مرحله مقاومت و فرسودگی پیش رفته پا بر جا باشند . لذا نیاز به تدابیر کاهش فشار و کاربرد موثر و آسان آن اهمیت دارد. یکی از این تدابیر رلکسیشن Relaxation یا آرامسازی عضلانی یا تنش زدائی یا تن آرامی است.
رلکسیشن ( تنش زدائی یا آرام سازی عضلانی یا تن آرامی) حالتی است که در آن سطح هیجانات ، بخصوص هیجاناتی مثل اضطراب ، ترس ، خشم ، و نظایر آن پائین است ، در واقع در حالت تن آرامی ضربان قلب پائین ، و یکنواخت تر است ، تنفس عمیق تر و یکنواخت تر است ، عضلات منبسط و آرامند ، دستها و پاها احساس گرمی سنگینی یا هر دو را دارند ، ذهن احساس آرامش و شادابی دارد ، بدن نیروی انجام چندین ساعت کار و فعالیت را دارد ، تمامی بدن احساس تازگی و شادابی دارد.
پس آگاه شدیم که رفع تنش و کشش عضلات به نوعی با کاهش اضطراب رابطه دارد و یادگیری احساس و کنترل کشش عضلانی اساس روش آرامسازی را تشکیل میدهد .این روش را اولین بار روانشناسی به نام جیکوبسون Jacobson  برای درمان بیخوابی مورد استفاده قرار داد و با شل کردن عضلات بیمار بیخوابی بیمار را درمان کرد .
این روش آرامسازی عضلانی متکی بر آگاهی اختیاری و ساختگی خود فرد از حالات جسمی از طریق بوجود آوردن حالات متضاد کشش عضلانی که بوسیله خود شخص ایجاد می شود و سپس شل کردن عضلات بطور ارادی و اختیاری بدنبال آن است .
روش این کار (برای رفع تنش و از بین بردن اضطراب و کاهش فشار روانی) متکی بر سفت کردن منظم و سیستماتیک گروههای عضلانی است که از پا شروع شده و تمام عضلات بدن را فرا می گیرد . دستورات اساسی برای آموزش رفع کشش عضلانی ( بطور اختصار ) بدین شرح است :
1-      منظور از این عمل ابتدا برای فرد توضیح داده میشود ( که همان کاهش اضطراب و رفع تنش است ).
2-      وجود مکانی ساکت و بدون مزاحمت برای انجام تمرین حائز اهمیت است .
3-      حالت نشسته و راحت یا لم دادن روی مبل راحتی .
4-      داشتن لباسهای راحت بر تن که فرد احساس تنگی و سختی نکند .
5-      کشیدن نفس عمیق ، لحظه ای آنرا نگه داشتن و بعد خیلی آرام و کامل آنرا بازدم کردن .
6-      انگشتان پا و پاها را سفت کرده لحظه ای حالت سفتی را نگهداشته آنرا احساس کنید ، آنگاه عضلات سفت را شل نمایید ، به همین ترتیب ساق ها ، زانو ها ، رانها ، عضلات سرین ، انگشتان دست ، و دستها ، ساعد ، آرنج ، بازوها ، عضلات شکم ، سینه ، صورت ، دندانها ، و پیشانی  .
7-      چند دقیقه به لمیدن آرام ادامه داده تا آرامش در تمام بدن نفوذ کند ، تفاوت عضلات کشیده و منقبض قبلی و عضلات شل و راحت فعلی را احساس نمایید .
8-      حالا دراز بکشید مدتی احساس آرامش و نیروی تازه کنید و بعد به فعالیت روزانه برگردید .
علاوه بر جیکوبسون روانشناسان دیگری همچون هوگن Haugen   نیز معتقدند با وجود شلی عمیق عضلات دیگر اضطراب نمیتواند وجود داشته باشد .
گلهورن نیز در مطالعات خود نشان داد که شل شدن عضلان سبب تبدیل تسلط سمپاتیک بر پاراسمپاتیک می گردد و آرامش پدید می آید .
فرضیه دیگری نیز مطرح شده که شل شدن عضلانی فعالیت سمپاتیک قسمت مرکزی غدد فوق کلیوی را با تغییر دادن مکانیزمهای کنترل کننده کاهش می دهد .
در مجموع تجربیات روانشناسان و پژوهشگران نشان می دهد که رفع تنش عضلانی بر درمانهای غیر اختصاصی دیگر در کاستن اضطراب و فشارهای روانی برتری دارد و گزارش شرح حال بیمارانی که دچار اضطراب بوده اند و از این روش درمانی استفاده کرده اند موید این نظر است .
بدلیل نتیجه مثبت اینگونه مطالعات توصیه شده دانشجویان کالج ، کارگران کارخانجات مختلف ، کارمندان ادارات ، مدیران سازمانها ، و حتی مردم عادی در میانه روز و بعد از صرف غذا اگر شده به مدت حتی 20 دقیقه استراحت نمایند عملکرد بهتر وبیماریهای کمتری خواهند داشت.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 9 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني
 

 


میثاق
سلام . وقتتون بخیر.شما به فردی که دارای اختلال شخصیت های borderline و avoidant هست چه توصیه و راهنمایی برای بهبودی و درمان دارید. متشکر
جناب میثاق پاسخ را در صفحه حواب ایمیل های شما ببینید پاکزادیان
ارسال شده در ۷ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۸ و ۳۹ دقیقه

ارسال شده در ۲۴ / ۱۰ / ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲ و ۰۴ دقيقه

 

هیستری  Hysteria :
هیجان زدگی ، توجه طلبی ، رفتار اغواگرانه Seduction ، درهیجانات مبالغه کردن ، نمایشی بودن ، خودنمائی ، روابط سطحی ، هیجانات سطحی ، همه از خصوصیات افراد هیستریک است. 
شخصیت هیستریک Hystrionic Personality :  نیاز مفرط فرد به ستایش  ، خودگراست ، خودبین است ، نمایشگر است ، متظاهر است ، عواطف فرد سطحی است ، این افراد ظاهرا دراماتیک هستند و تکلم پرآب و تاب دارند ، توانائی تقلید و بازی کردن نقش دیگران را بخوبی دارند ، استفاده از زبان اندام را در روابط با دیگران دارند Body Language . انتظار بیش از حد برای توجه دارند ، تلقین پذیری دارند ، تمایل به مسائل جنسی آشکارتر ، ...
این علایم در اکثر شخصیت های هیستریک دیده شده است : 1- اغواگری Seduction : حالت چهره وی ، ژستها ، طرز ادای کلمات ، دلربائی. 2- هیجانی بودن Emotional : گوئی بجای ابراز عواطف طبیعی نقش بازی می کنند ، وقتی تمایلات توجه طلبانه آنها ارضاء می شود چنان خوشحال هستنند که حدی ندارد و در محیطی که توجه کافی به آنها نمی شود دچار Dysphoria می شوند. 3- خودشیفتگی Narcissim : بینهایت به منافع و ارضای خواسته های خود می اندیشند و حقوقی را برای دیگران قائل نیستند. 4- دراماتیک Dramatic : زبان و حرکاتشان بسیار رنگین و هیجان انگیز است و با آب و تاب فراوان صحبت می کنند. 5- مریضی ساختگی Manipulative : مهارت فوق العاده ای دارند که با مانورهای مختلف آنچه که می خواهند از دیگران می گیرند یا منظورشان را اعمال کنند ولو شده با مریضی ساختگی یا صدمه ساختگی یا خودکشی ساختگی با چند تا قرص. 6- نمایشگری Exhibitionistic : بیش از حد خودآرائی می کنند حتی برای جاهائی که ضرورت ندارد برای رفتن به مطب به اندازه رفتن به عروسی آرایش می کنند، در معاینه یا تزریق میل دارد اندام خود را بدون ضرورت نشان دهد. 7- انتظار بیش از حد Expectancy : این افراد انتظار بیشتری از افراد معمول برای گرفتن توجه دارند. 8- وابسته Dependent ، وابستگی بیش از حد برای گرفتن توجه افراطی.
هیستری بعنوان یک بیماری:
تعریف : هیستری یک بیماری روانی است که با از بین رفتن یا تغییرات غیر ارادی اعمال حسی حرکتی و یا تغییر میزان آگاهی از محیط که ناشی از تعارضهای روانی بوده و علت عضوی برای آنها نمی توان یافت مشخص می شود.
هیستری تبدیلی Hysterical Conversion Type :
اختلالات حرکتی مثل حرکات غیر عادی ، ضعف یا فلج در دست و پا و اندام ، لرزهای شدید و موزون سر دست و پاها ، اختلال راه رفتن ، تشنج هیستریک Hysterical Convulsion، اختلالات حسی مانند بیحسی Anesthesia ، کاهش حس Hypesthesia ، حس غیر طبیعی Dysesthesia ، واکنش اغراق آمیز ذهنی به محرک دردناک Hyperpathia ، بی حسی نیمه بدن ، درد Pain : درد در صورت ، شکم ، لگن ، قفسه سینه ، کمر ، اختلال در اعصاب جمجمه ای مثل اختلالات بینائی و کوری ، کوری یک چشم ، کری ،  اختلال تکلم ، اختلال بویائی ، اختلال چشائی ، سرگیجه ، اختلال بلع ، و اختلالات دیگر را می توان نام برد.
هیستری تجزیه ای Hysteria Dissociative Type  :
فراموشی هیستریک Hysterical Amnesia ، فرار هیستریک Hysterical Fugue ، تعدد شخصیت Multiple Personality Disorder ، مسخ شخصیت Depersonalization، حالات شفقی Twilight States ،  سندرم گانسر Ganser Syndrome ، بیداری در خواب Somnambolism ، بهت روانزا Psychogenic Stupor و اختلالات دیگر را می توان نام برد.
اصطلاحات هیستری Hysteria ، اختلالات شبه جسمی Somatoform Disorder ، علایم تبدیلی Conversion Symptoms  ، علایم تجزیه ای Dissociative Disorders ، همه مفهوم مشابه ای را ایجاد می کنند. و در طبقه بندیهای جدید هیستری تحت عنوانهای   اختلالات شبه جسمی Somatoform Disorders  ، اختلالات ساختگی Factitious Disorder ، و اختلالات تجزیه ای Dissociative Disorders  ، و اختلال شخصیت هیستریک Hystrionic Personality Disorder طبقه بندی شده است.
D S M IV TM    اختلال شخصیت هیستریک را اینطور مشخص نموده است : الگوي نافذ هيجان زدگي و توجه طلبي ، كه در اوايل بزرگسالي شروع شده ودر زمينه هاي گوناگون وجود دارد و با پنج تا يا بيشتر از علايم زير تظاهر مي كند : 1- در موقعيت هايي كه شخص كانون توجه نيست احساس ناراحتي مي كند . 2- تعامل او با ديگران معمولاً با رفتار اغواگرانه و برانگيزنده جنسی مشخص است .3- هيجانات را بطور سطحي و با تغييرات سريع ابراز مي كند . 4- مستمراً از ظاهر فيزيكي خود براي جلب توجه استفاده مي كند . 5- سبك گفتار او برداشت گرايانه ( امپرسيونيستي ) و فاقد جزئيات است . 6- بيان و هيجاناتش مبالغه آميز ، نمايشي و توام با خود نمايي است . 7- تلقين پذير است. 8- روابط را صميمانه تر از آنچه واقعاً هست ، تلقي مي كند.
 
علل هیستری : تئوریهای روانکاوی علت هیستری را تثبیت Fixation در مرحله سوم رشد روانی جنسی یا ادیپال می داند ، فروید مکانیسم پیدایش هیستری را با مفهوم تبدیل Conversion ناخودآگاه انرژی روحی به علایم جسمی شرح داد. امروزه اکثر روانشناسان هیستری را واکنشی در مقابل یک موقعیت اضطراب انگیز تلقی می کنند که در آن شخصیت فرد در تعیین شکل واکنش نقش عمده ای دارد. دو چیزی که در هیستری مطرح است نفع اولیه Primary gain و نفع ثانویه Secondary gain است نفع اولیه وسیله ای دفاعی در مقابل اضطراب است مثلا سربازی که از جنگ می ترسد ناگهان کور می شود ، یا عروسی که می خواهد هزار بد و بیراه به مادرشوهرش بگوید یکدفعه لال می شود ، و این برای شخص هیستری خاصیت ضد اضطراب دارد و نفع ثانویه را پیدایش علایم برای بیمار فراهم می سازد مثلا فردی که کور شده از جنگ معاف می شود و مورد توجه اطرافیان نیز قرار می گیرد و از کار کردن معاف می شود یا لالی عروس باعث می شود عروس از مسئولیتی که دلخواهش نیست مثل ظرف شستن معاف شود .
فراوانی ، سیر و پیش آگهی : حدود یک درصد افراد دچار این نوروز می شوند ، هیستری بیشتر در اوایل بزرگسالی یعنی بین 15 تا 25 سالگی بروز می کند ، و بیشتر در خانم ها ظاهر شده ، خانم ها چند برابر بیشتر از آقایان دچار این نوروز هستند ، پیش آگهی برای بیماران بستگی به قوت و ضعف شخصیت بیمار دارد اگر بیمار قبلا تطابق خوبی در زندگی داشته و علایم تبدیلی بعد از استرس شدید پیدا شده پیش آگهی بهتر است.
درمان : درمان هیستری از دو جزء ترکیب یافته یکی درمان علامتی Symptom oriented برای رفع علایم و بازگشت فونکسیون است، و دوم درمانی که هدفش ترمیم کل شخصیت بیمار است و تواما باید انجام شود، در رواندرمانی بیماران هیستریک توضیح دادن روشن ، منطقی  و توام با صبر و حوصله علل و نحوه پیدایش علایم نخستین گام در درمان بیماری است. مهمترین جزء درمان پذیرفتن بیمار و بیماری اوست ، روانشناس بالینی باید از برخورد تعصب آمیز و عاری از احساس همدردی خود داری کرده ، متهم کردن بیمار به ایجاد عمدی علایم به منظور فرار از مسئولیت بدترین تاثیر ممکن را بر بیمار خواهد داشت. در جلسات رواندرمانی همچنین کار دیگری که می توان برای این بیماران انجام داد برقراری رابطه توام با تفاهم است که طی آن رواندرمانگر با همدلی و علاقه سخنان بیمار را گوش می دهد ، و بیمار را در پیداکردن تعارضهائی که موجب اضطراب او هستند کمک می کند ، در درمان بیمار هیستری رواندرمانگر از اطمینان دادن قاطع به بیمار برای بهبود یافتن و درمان شدن بدلیل خصوصیت تلقین پذیری بیمار ضرری نخواهد کرد.  در عین حال آگاه کردن بستگان بیمار در جلسه خانواده درمانی از ماهیت بیماری و راهنمائی آنها برای ایجاد رابطه بهتر با بیمار ، بهمراه حمایت و تقویت روحی بیمار موثر است.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 8 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني
 

یاسمن
سلام خسته نباشید . لطفا راه درمان کلستروفوبیا را بگین ممنون
لطفا برای دیدن جواب خود به صفحه جواب ایمیل های شما در دیدگاه مراجعه نمائید
ارسال شده در ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۲۱ و ۰۴ دقیقه
پریا م
سلام خسته نباشید-من یک سوال داشتم من یک دختر 20 ساله هستم فکر میکنم یک اختلال داشته باشم .من همیشه فکر میکنم یکی داره تمام کارای منو میبینه از موقعی که یادم میاد این اختلال را داشتم .این نفر میتونه هر کسی باشه مثلا کسی که من بهش علاقه مند شدم ولی این نفر وجود خارجی داره. الان اونقدر حاد شده که دیگه بعضی کارامو مثل عوض کردن لباس و... رو به سختی انجام میدم . خواهش میکنم جواب منو بدین چون آرامشم واقعا مختل شده. ممنون
لطفا برای دیدن جواب خود به صفحه جواب ایمیل های شما در دیدگاه مراجعه نمائید
ارسال شده در ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۲۰ و ۵۸ دقیقه
فرهاد
سلام دکتر جان
بنده حقیر تو این چند سال استفاده های زیادی از مطالب خوبتون نمودم و خیلی از ننوشتنتون ناراحت شدم صفحه ایت شما اولین صفحه ای هست که همیشه روی کامپیوترم ظاهر میشد
باز هم ازتون تشکر میکنم
به یاد شما میخوام کار شما رو ادامه بدم لذا به عزیانی که از اینجا بازدید میکنند میتونید ادرس وبلاگ این حقیر رو بدید و از 1/11/1390 در خدمتشون خواهم بود
http://bazarebourse.blogfa.com/

با تشکر
ارسال شده در ۳۰ دي ۱۳۹۰ ساعت ۱۴ و ۳۹ دقیقه

ارسال شده در ۱۷ / ۹ / ۱۳۹۰ در ساعت ۱۳ و ۵۳ دقيقه

 

هیپوکندریا Hypochondriasis   :
آقای دکتر نگرانم ، بیشتر اوقات حالم خوب نیست ، گاهی حالت تهوع دارم ، سر تا پا احساس ضعف می کنم ، آشفته ام ، نمی دونم ، فکر می کنم دارم مریض می شم ، فکر می کنم ممکن است سلامتی مو از دست بدم ، درد دارم ، ممکن است قلبم از کار بیفتد ، می ترسم سکته کنم ، ...... خلاصه نگرانی بیش از حد بیمار در مورد سلامتی خود که بدون وقفه و با هیجان و فشار تکلم بیان می کند.
تعریف : هیپوکندری نوعی نوروز است  که در آن فرد نگرانی بیش از حدی در باره سلامت خود دارد (نوروز گروهی از اختلالات روانی خفیف که علل عضوی نداشته و بیمار بینش قابل ملاحظه ای بوضع خود دارد).
هیپوکندری با اندیشناکی فراوان در مورد کار اندامهای گوناگون و شک و تردید در سلامت و تمامیت آنها مشخص می گردد.  هیپوکندریا  نوعی اختلال است که در آن اشکال عمده تفسیر نادرست علایم و احساس های جسمی بعنوان پدیده های غیر عادی است که منجر به اشتغال ذهنی بیمار با ترس از داشتن یا باور داشتن یک بیماری می گردد.
طبق نظر DSM4 تابلوی کلینیکی اضطرابی است که بر بیمار حاکم است و نتیجه تفسیر واهی علایم و احساسات فیزیکی بعنوان علایم غیر عادی است و منجر به اشتغال فکری و پریشانی حواس بهمراه ترس از بیماری مهلک و یا اعتیاد بدانست.
هیپوکندریاک از یک نظر مشابه وسواس است چرا که این بیماران وسواس عجیبی در خصوص سلامت خود و حال و موقعیت دستگاههای بدن خود دارند و باز از بعدی دیگر این بیماران به افراد وسواسی شبیه اند که برای رهائی از مشکلات عاطفی خود بدنبال موضوعی هستند . و از طرفی دیگر مشابه فوبی است از ابن نظر که ترس کانون مشخصی دارد که متوجه بدن و اعضای آن است.
علایم بالینی : این بیماران معمولا از تشریح دقیق وضعیت خود عاجزند ، خستگی و بیحالی که ممکن است تمام بدن را فرا گیرد ، علایم منتشر و نواحی مختلفی از بدن را شامل می گردد ، شایعترین محل این علایم احشاء ، داخل شکم ، سینه ، سر و گردن ، تصور از دست دادن مشاعر ، کیفیت شکایت بیمار معجونی است از ابهام گسترده ، علایم اغلب از آگاهی بیش از حد بیمار به احساسهای مربوط به جسم ، از یک عمل طبیعی بدن یا از اختلالی جسمی و جزای بر می خیزد. درد شایعترین فرم هیپوکندری است درد بیشتر ناحیه سینه ، کمر ، قسمت راست شکم ، درد اغلب منتشر بوده و دقیق توصیف نمی شود، علایم گوارشی فراوان است ، مثل تهوع ، سوءهاضمه ، مشکل بلع ، در مورد سیستم قلب و عروق ، طپش قلب ، تنگی نفس ، فشار خون. رابطه بالینی با بیمار هیپوکندری معمولا بصورت یک سخنرانی یکطرفه است ، بیمار هیپوکندری معمولا مضطرب و نگران علایمش است ، اشتغال ذهنی بیمار ، شکایتهای جسمی ، همه بیانگر اضطراب بیمار است.
فراوانی ، سیر و پیش آگهی : حدود یک درصد افراد دچار این نوروز می شوند ، خانم ها بیشتر از آقایان دچار این نوروز هستند ، بیشتر بین 35 تا 45 سالگی بروز می کند ، اگر هیپوکندری جزای از افسردگی و یا اختلال عاطفی باشد پیش آگهی بهتر است و برای بیماران که علایم بارز هیپوکندری بدون علایم عاطفی دارند پیش آگهی چندان خوب نیست.
تشخیص افتراقی : تشخیص افتراقی با هیستری ، افسردگی ، وسواس ، جنون های سنین یائسگی ، افسردگی های سایکوتیک ، و اسکیزوفرن لازم است. تابلوی بیماری با بیماریهای روانی دیگر نظیر هیستری که در هیستری تحریف کنش ها وجود ندارد ، با افسردگی که در هیپوکندری علایم عاطفی وجود ندارد، با وسواس ، با جنون های سنین یائسگی ، افسردگی های سایکوتیک ، و اسکیزوفرن که در حالات سایکوتیک افکار و عقاید هیپوکندیاک به مرز هذیان نزدیک تر است در اختلالات سایکوتیک و اسکیزوفرن علایم شدید تر و عجیب و غریب تر از نوروز هیپوکندری است مثل این گفته بیمار : آقای دکتر  احساس می کنم معده ام خشک شده ، فکر می کنم اعصاب معده ام به پشت کمرم چسبیده ،   بیمار دیگری می گوید : آقای دکتر مغز سرم سفت شده ، احساس می کنم یه چیزی در رگهای مغزم حرکت می کند، فکر می کنم سرم کرم آورده ، و از این قبیل علایم مربوط به اختلالات سایکوتیک است.
علل : شخصیت های خود شیفته و آنهائی که توجه افراطی بخود دارند ،  شخصیت های تنها و آنهائی که توجه فوق العاده بخود معطوف می دارند ، آنهائی که والدین هیپوکندی دارند و می آموزند ، سابقه بیماریهای عفونی و مزمن ، بالا رفتن سن همه می تواند علل بیماری باشد.
درمان : بیماران هیپوکندری در مقاومت به درمان معروفند ، بخاطر اینکه با این مکانیزم هم با اضطراب مقابله می کنند ، هم با مسائل زندگی مقابله می کنند و هم از موقعیتهای استرس زا می گریزند. برای درمان روان پزشک یا روانشناس بالینی باید از بحث های تکراری و بیفایده در مورد علایم بیماری خود داری کرده ، و از دو موضوع اجتناب کنند اول انکار بیماری بیمار و دوم پذیرفتن کامل بیماری وی ، در این بیماران از تجویز دارو باید اجتناب شود چون مایه دست آویز بیمار و چسبندگی بیشتر بیمار به علایم می گردد. و اگر بیمار اسرار به گرفتن دارو از روانپزشک کرد روانپزشک باید داروهای خنثی و بی ضرر و فوق العاده بدمزه ای برای بیمار تجویز کند تا بیمار با کمال میل آن را مصرف کرده به درمان ادامه دهد. و روانپزشک باید بیمار را برای رواندرمانی به روانشناس بالینی ارجاع دهد. روانشناس بالینی باید به رواندرمانی بیمار بپردازند. در رواندرمانی بیماران هیپوکندری موضوعی که بیشتر مانع تحلیل روانی بیمار می شود خودشیفتگی بیمار و حالت تهاجمی وی است که باعث می شود رواندرمانی محتاطانه انجام شود ، در جلسات رواندرمانی همچنین کار دیگری که می توان برای این بیماران انجام داد برقراری رابطه توام با تفاهم است که طی آن رواندرمانگر با همدلی و علاقه سخنان بیمار را بدون تایید یا تکذیب گوش داده ، در عین حال آگاه کردن بستگان بیمار در جلسه خانواده درمانی از ماهیت شکایت های بیمار و راهنمائی آنها برای ایجاد رابطه بهتر بهمراه حمایت و تقویت روحی بیمار مفید است.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 7 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني

كفراشي
سلام جناب پاكزاديان
مقاله حضرتعالي درخصوص هيپوكندريا را مطالعه كردم و براي بنده كه بيش از چند سال است به اين وضعيت دچار شدم بسيار ارزشمند بود ضمن تشكر از حضرتعالي مي خواستم اگه ممكنه يا به صورت حضوري و يا از طريق ايميل راه هاي درمان و برون رفت از اين وضعيت را بفرماييد واقعا زندگي برايم بسيار سخت شده و هر چه تلاش مي كنم از اين وضعيت خارج شوم نمي توانم ضمنا متاسفانه خواهرم هم همين وضعيت را دارند .
ارسال شده در ۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۹ و ۵۹ دقیقه
MOHSEN
Ey baba doctor halamo gerft iq m shod 101 rasti age bekham bishtaresh konam bayad chi kar konam
ارسال شده در ۵ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳ و ۳۲ دقیقه
فاطمه
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر
دکتر راه های درمان افسردگی چیه ، یه چند تا شو میذاری بدونیم ، چجوری میشه لااقل نذاریم به جاهای حاد بکشه ، بازم مرسی که جواب کامنت قبلی رو دادین
پاسخ : فاطمه عزیز در نوار آبشاری سمت راست صفحه منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 5 ، مقاله افسردگی Depression را مطالعه نمائید درمان افسردگی را نیز ذکر کردم.
پاکزادیان
ارسال شده در ۱۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۹ و ۰۸ دقیقه
فاطمه
با سلام و عرض خسته نباشید
اول یه معذرت خواهی چون من بدون اجاز شما رو جز لینکام قرار دادم تا مرتب بیام و از مطالب خوبتون استفاده کنم تست هوشی که گذاشتین عالی بود از نوشته های روانشناسی تون استفاده کردم واقعا ممنونم اگه بازم از این تستا بذارید واقعا ازتون ممنوم میشم
ارسال شده در ۱۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳ و ۵۴ دقیقه

ارسال شده در ۱۷ / ۷ / ۱۳۹۰ در ساعت ۶ و ۳۲ دقيقه

 

 صندلی های مدیریت کشور در دست چه کسانیست ؟

آنها از منابع و امکانات بی شمار برخوردارند ، پس آنها را بشناسیم ، و از آنها وظیفه بخواهیم ، و بر آنها نظارت داشته باشیم ، نظارتی هفتاد میلیونی ، و نگذاریم تجربه تلخ شهرام جزایری ها و یا گروه آریا تکرار شود و گسترش پیدا کند و بر حیات و هستی جامعه غالب گردد.

کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب عمومی مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني

فاطمه
سلام آقای دکتر
یه سوال داشتم مدتی است که خیلی احساس خستگی و بی حوصلگی میکنم دلم می خواد یه گوش بشینم و تنها باشم و هیچ کاری انجام ندم حتی بعضی وقتها ممکن است 5-4ساعت تو این حالت باشم از انجام کارهای کوچیک زود خسته میشم و خوابم زیاد شده حوصله ی هیچ کاری رو ندارم و بیشتر کار ها رو نصفه میذارم اگه بخواین در مورد وضعیتم بدونید باید بگم 21سالمه و دانشجو هستم و قبلا خیلی پر انرزی و پر تحرک و پر حرف بودم اما الان نه ....به نظر شما افسردگی گرفتم ؟؟؟ ممنون میشم اگه جوابم رو بدین
پاسخ : فکر می کنم بله
پاکزادیان
ارسال شده در ۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۴ و ۵۳ دقیقه
سمیرا
با سلام واقعا تشکر میکنم و خوشحالم که هنوز انسانهایی چون شما هستند که رها ( نه رهای رها ، بلکه راحتتر از بقیه ) میگن. من اتفاقی مطالب تونو خوندم اما الان اتفاقی اینجا نیستم و این مطلبو نمی نویسم. فقط بیشتر بگید.
ارسال شده در ۱۰ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه
الهام
سلام آقای دکتر خداقوت وبلاگتون بسیار زیباست. اتفاقی سرزدم. چه جور میشه با شما تماس داشت جناب دکتر؟
پاسخ : دوست عزیز از طریق همین کامنت ها که پیام دادین ، یا mohammad.pakzadian@gmail.com
پاکزادیان
ارسال شده در ۲۷ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۶ و ۴۵ دقیقه
پوریا
سلام دکتر جان رنگ وب سایت شما رو خیلی پسندیدم موفق باشید
ارسال شده در ۲۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۰ و ۴۷ دقیقه

ارسال شده در ۱۳ / ۶ / ۱۳۹۰ در ساعت ۱۹ و ۲۸ دقيقه

 

فوبیا Phobia   :
ترس از آب ، ترس از تاریکی ، ترس از صدا ، ترس از چاله ، ترس از اماکن عمومی ، ترس از فضای بسته ، ترس از آسانسور ، ترس از خون ، ترس از جمع ، ترس از قطار ، ترس از هواپیما ، ترس از فروشگاهها ، ترس از ازدهام ، همه ترسهائی هستند که از آن به عنوان فوبی یا ترس مرضی یاد می کنیم .
تعریف فوبیا : فوبی را می توان ترس مرضی شمرد . بعضی از روانشناسان از آن بعنوان ترس وسواسی یاد کردند ، فوبی در واقع ترس شدید و مستمر و نامناسب از اشیاء و یا موقعیتهاست.  فوبی ترس شدیدی است که دلیل منطقی ندارد. شخص از غیر منطقی بودن ترس در مقابل خطر واقعی شیء ، یا موقعیت ، یا عمل آگاه می باشد. ترس فرد تناسبی با موقعیت ندارد ، قابل توجیه نیست ، از کنترل ارادی خارج است ، و گرایش به پرهیز از موقعیت یا محرک ترس آور را ایجاد می کند ، بسیاری از بیماران اشتغال خاطری با احتمال مواجهه با موقعیت یا شیء ترس آور دارند ، و در نتیجه از این دل نگرانی رنج می برند.
اگورافوبیا Agoraphobia یک نوع نوروز فوبیک است که با چندین فوبی من جمله ترس از فضاهای باز ، ازدهام ، مسافرت همراه با ترس ، و احساس مسخ شخصیت ، و سایر علایم روانی دیده می شود.
علایم بالینی فوبی : اضطراب شدید ، طپش قلب ، تعریق ، لرزش ، حالت تهوع ، استفراغ ، سرگیجه ، گاهی غش ، خستگی عمیق ، بیماران فوبیک معمولا علاوه بر ترس علایم نوروتیک دیگری نیز دارند مانند سردرد ، درد پشت و شانه ، ناراحتی های گوارشی ، درد معده ، فکرهای وسواسی ، احساس حقارت ،
انواع فوبیا : فوبی را از نظر شدت ، طول مدت اختلال ، غیر طبیعی بودن ، ایجاد ناتوانی و میزان آن، اشیاء یا موقعیتهای ایجاد کننده ، تقسیم بندی های گوناگونی نموده اند . فوبی می تواند واحد یا متعدد باشد که در فوبی واحد ناتوانی فرد خفیف تر است.
ترس از مکانهای باز : شایعترین نوع ترس مرضی است ، خانم ها بیشتر دچار می شوند ، سن شروع معمولا 12 تا 35 سالگی است ، افسردگی نیز همراه آن دیده می شود.
ترس از اجتماع  Social phobia : در خانم ها شایعتر است ،  این بیماران ترس از فعالیتهای اجتماعی دارند ، ترس از صحبت کردن ، خوردن ، آشامیدن ، نوشتن و خواندن در حضور جمع .
ترس از حیوانات : نسبت به دونوع قبلی شیوع کمتری دارد ، اکثر مبتلایان خانم ها هستند ، ترس از موش ، ترس از سوسک ، ترس از قورباقه ، و ..
ترس از آب ، ترس از تاریکی ، ترس از صدا ، ترس از چاله ، ترس از اماکن عمومی ، ترس از فضای بسته ، ترس از آسانسور ، ترس از خون ، ترس از جمع ، ترس از قطار ، ترس از هواپیما ، ترس از فروشگاهها ، ترس از ازدهام ، ترس از بیماری ، ترس از رعد و برق ، ترس از ارتفاع ،  ترس از باد ، ترس از امتحان ، و غیره را نیز می توان بعنوان فوبی ذکر کرد.
پش آگهی : اختلالات فوبیک در تمام انواع خود تمایل به مزمن شدن دارند ، نسبت به درمان بسیار مقاومند ، و بهبود خود بخود ندرتا مشاهده می شود .
عوارض بیماری ناتوانیهای اجتماعی ، تحصیلی ، شغلی ، و گاهی زناشوئی را می توان ذکر کرد ، آگورا فوبیا منجر به ناتوانی شدید ، و گاهی خانه نشینی دائم می گردد.
بعضی از رفتارهای اجتماعی نیز خود تظاهری از فوبیک است بچه ای که از تزریق ترسیده تزریقاتی می شود ، فردی که از زخمی شدن و جراحت می ترسد ، یا از زخمی کردن دیگران می ترسد ممکن است جراح گردد ، گاهی عشق به ورزشهای خطرناک تظاهری از رفتار فوبیک است ،
شروع و اپیدمیولوژی : فوبی معمولا در نوجوانی و اوایل جوانی و بطور ناگهانی و با حملات اضطراب شدید در مواجهه با شیء یا موقعیت شروع می شود ، شیوع آن حدودا یک درصد جمعیت است ، در خانمها 70 درصد و آقایان 30 درصد است ، کمتر از حدود 10 درصد بیماران دنبال معالجه می روند ،
علل بیماری : واکنش فوبیک ممکن است از یک ترس ساده در کودک سرچشمه گرفته باشد و در اثر تشابه و همانندی تولید شده باشد مثلا نوزادی را که والدین یا اطرافیان بالا و پائین می اندازند و باش بازی می کنند ممکن است در نوجوانی دچار ترس از ارتفاع گردد ، یا کودکی را که پدر به اصرار سعی دارد وارد آب کند و شنا بهش یاد دهد ممکن است فرد را دچار ترس از آب کند ، ممکن است سرچشمه ترس یک حادثه فراموش شده باشد ، ممکن است ترس از احساس گناه  فرد نشات گرفته باشد ، ممکن است ترس جابجائی یک تشویش باشد ، گاهی ترس از وسوسه های جنسی یا تجاوزکارانه و تبدیل آن ایجاد شده باشد ، ممکن است ترس از احساس گناه و تنبیه خود حاصل شده باشد ، یک تجربه ترس آور در گذشته ممکن است اساس ترس فعلی شخص باشد. معمولا در فوبی علت ترس سرکوب شده و پیدا کردن آن دشوار است. از دید روانکاوی اضطراب اخته شدن ، جدائی ، و پرخاشگری در دوره های مختلف رشد می تواند بوسیله مکانیزم جابجائی به فوبی منجر شود.
درمان  : تقریبا تمام روانشناسان از مکاتب مختلف عقیده دارند که بیمار فوبیک را باید با وضعیت فوبیک مواجه نمود. البته بعضی به روش درمانی حساسیت زدائی تدریجی و بعضی ها به روش غرقه سازی اعتقاد دارند . فرار از موقعیت وضع را مشکل تر می کند ، فرانکل در زمینه درمان ترس معتقد بود اجتناب از نگرانی خود موجب افزایش نگرانی می شود.
رواندرمانی : هدف رواندرمانی شفا بخشیدن بیماری یا تخفیف آن است ، رواندرمانگر به منظور زدودن یا تخفیف علایم موجود و جنبه های مختل رفتار ، و به عقب انداختن بروز و پیشرفت علایم و ناتوانی ، ارتقاء بخشیدن به رشد جنبه های مثبت شخصیت ، ، تقویت اعتماد بنفس و عزت نفس بیمار با وی رابطه برقرار می کند.
رفتار درمانی : رفتار درمانی یعنی کاربرد منظم اصول یادگیری برای تحلیل و درمان اختلالات رفتاری . رفتاردرمانگر معتقد است که رفتار نوروتیک و سایر انواع اختلالها عموما یاد گرفته شده بنابراین تابع قوانین یادگیری است و از این طریق می توان آن را از بین برد، پاولف نخستین فردی بود که ثابت کرد تعارض روانی را میتوان در حیوان آزمایشگاهی ایجاد کرد ، و این تعارض بی شباهت به تعارض مشهود در آدمیان نیست. در رفتار درمانی از روشهای مختلف رفع حساسیت Desensitization  ، انفجار درونی Implosion ، غرقه کردن یا درمان سیل آسا Flooding ، تقلید Modeling ، می توان استفاده کرد.
دارودرمانی : می توان در درمان فوبی همزمان با  رواندرمانی و رفتار درمانی از نرولوپتیک ها با دوز کم ، بنزودیازپینها مثل اکسازپام و آرامبخش های دیگر نیز استفاده نمود.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 6 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني
 

فاروق روستا
با تشکر از مقاله تون مفید بود. من لیسانس روانشناسی دارم و مایل هستم فعالیتهای بیشتری در زمینه روانشناسی انجام دهم چگونه می توانم از تجربیات شما استفاده نمایم. باتشکر. فاروق روستا
پاسخ : دوست عزیز اگر تجربه ای داشتم در همین سایت به تحریر در آوردم
پاکزادیان
ارسال شده در ۸ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۶ و ۳۷ دقیقه

ارسال شده در ۲۴ / ۴ / ۱۳۹۰ در ساعت ۸ و ۱۲ دقيقه

 

آلزایمر   Alzheimer :
یکی از بیماریهای دوران پیری است که باعث دژنرسانس کورتکس مغز و در نتیجه باعث دمانس Dementia می گردد.  حدود 7 درصد افراد مسن دچار این مشکل هستند ،  اتیولوژی یا سبب شناسی آن مشخص نیست ، سن شروع بیماری معمولا بین 50 تا 60 سالگی است ، خانم ها و آقایان به یک نسبت به این بیماری مبتلا می شوند ،  در اتوپسی این بیماران معمولا مشاهده می شود که کورتکس مغز بخصوص لپ فرونتال یا جلوسری بنحو محسوسی آتروفی و کوچک شده شیارهای مغز عمیق و گشاد می گردند ، و بعلت تحلیل و کم شدن وزن مغز و از بین رفتن نرونها بطن های مغز بطور قرینه فراخ می گردند .
تابلوی بالینی : بسیاری از مبتلایان به آلزایمر در بیماریشان سه مرحله دیده می شود : مرحله اول اختلال حافظه جلب توجه می کند اطرافیان بیمار از فراموشی وی شکایت می کنند و بدنبال آن اختلال قضاوت جلب توجه می کند و خانواده و بستگان از اینکه فرد مرتبا دچار اشتباه می شود شکایت دارند . اشتباه در دادن پول و دستمزد ، پرداخت وام ، گرفتن طلب و غیره .
مرحله دوم بتدریج که بیماری پیشرفت می کند اختلال حافظه Memory، قضاوت Judgment، و تفکر Thinking تشدید می گردد و بیمار دچار اختلال آگاهیOrientation  می گردد و آگاهی خود را نسبت به زمان ، مکان ، و شخص از دست می دهد ، نمی داند چند شنبه است ، الآن ساعت چند است ، چه وقت روز است ، اینجا کجاست ، راه منزلش را گم می کند و فرزندان خود را نیز به اشتباه می گیرد سعید را علی و علی را محمد حسن خطاب می کند. و ممکن است اختلال تکلمی بصورت دیزارتری نیز پیدا کند.
مرحله سوم یا مرحله آخر بیمار دچار دمانس ( زوال عقل ) شدید شده و روز به روز ضعیف تر می گردد و کنترل ادرار و مدفوع خود را نیز از دست می دهد که اطرافیان ممکن است به اشتباه بیفتند و فکر کنند که بیمار با آنها لجبازی می کند و برای اذیت اطرافیان این کارها را انجام می دهد. در معاینه بیماران آلزایمر معمولا اختلال حسی حرکتی دیده نمی شود ولی رفلکسهای Snout پوزه ، Sucking مکیدن ، و Palmomental کف دست و چانه مشاهده می شود.  تست های تشخیصی شامل الکتروآنسفالوگرافی یا E.E.G که ریتم آهسته دو طرفه را نشان می دهد ، اسکن مغز ممکن است طبیعی باشد ولی پنوموآنسفالوگرافی آتروفی مغز و گشادی بطن ها را نشان می دهد ، C.A.T اسکن می تواند آتروفی مغز را بخوبی نشان دهد.
درمان :
درمان شامل مواظبت و مراقبت و پرستاری از بیمار است ، به موقع غذا بخورد ، با همراه قدم بزند ، با همراه حمام کند با همراه به تفریح و گردش برود ، به موقع بخوابد ، همصحبت داشته باشد ، تنها نماند ، و درمانی برای بیماری و بهبود وجود ندارد. و بالاخره بیمار فوت می کند ، معمولا بین 4 تا 5 سال بعد از شروع بیماری بیمار فوت می کند.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه  ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 10 مطالعه نمائید.
پاكزاديان
روانشناس باليني

ghazal rahmanian
darmani nadare faghat pishgirii va taghziye moheme
ارسال شده در ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰ و ۲۹ دقیقه

ارسال شده در ۳ / ۳ / ۱۳۹۰ در ساعت ۹ و ۳۲ دقيقه

 

  روز زن  

 امروز یکی از زیباترین روزهاست ، روز موجودی زیبا وخدائی بنام  زن ، منبع مهر و محبت ، صبور و بردبار ، شور و زندگی ، و مملو از عشق و عاطفه ، و به راستی وجود زن قشنگ ترین چیز عالم است ، امیدواریم همانطور که با صبر و بردباری زندگی را برای ما تحمل پذیر می سازد ما نیز در حفظ احترام و حقوق و شان و منزلت زن بکوشیم ،  بدین مناسبت روز زن را به همه خانم ها  تبریک گفته برای آنها موفقیت و شادی آرزو می کنم .    

   پاکزادیان


ghazal rahmanian
zibastt
ارسال شده در ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰ و ۲۷ دقیقه


صفحه ي اصلي || ايميل