به وب سایت پاکزادیان خوش آمدید                              welcome  to pakzadian.com                                   نقل مطلب با ذکر منابع آزاد است                             جواب ایمیل را در منوی دیدگاه بخوانید         

امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 , Thursday 21 November 2024

             

      یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور 

کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور         

      چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نگشت 

دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور         

 

  

      

           هیچ زخمی در آدمی نیست که با گذشت زمان التیام پیدا نکند         

 

 

  

             شکست خوردن مهم نیست  مهم دوباره شروع کردن است

 

 

  

   

                      جهان بشریت به تلاش بها میدهد  نه به بهانه 

 

 

 

  

         در ذهن نیافرینمت می میرم

  از شاخه اگر نچینمت می میرم       

        ای عادت چشم های بی حوصله ام  

یک روز اگر نبینمت می میرم        

 

 

           آفت خلاقیت عذر تراشی ست ،

                                  برای موفق شدن هزار راه نرفته وجود دارد .

 

 

  

       برای حل مشکلات و گرفتاریها یک راه اساسی بیشتر نداریم :

                              دانائی مان را بیشتر کنیم تا به توانائی برسیم 

 

 

 

       دست از طلب ندارم تا کام من بر آید

یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آید        

 

 

    

 

 

ایده و فکر ، برنامه ریزی و سازماندهی ، تلاش و کوشش ، استقامت و پایداری 4 عامل موفقیت اند .

 

 

 

 

                                   بحران یعنی فرصتی تازه 

 

 

 

 

          در برخورد با محیط تازه به خود فرصت دهیم ،

                                                   زمان به ما کمک خواهد کرد . 

 

 

 

         رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند

چنان نمانده است و چنین هم نخواهد ماند    

 

 

 

                    در مشورت همه را به همکاری دعوت می کنیم .

 

 

 

     سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آتشی بود در این خانه که کاشانه بسوخت  

      تنم  از  واسطه  دوری  دلبر  بگداخت

جانم  از  آتش مهر رخ جانانه بسوخت  

 

   

 

                          دور اندیشی آری ،   دیر اندیشی نه ! 

 

      

 

 

« مردان جوان برای اختراع مناسب ترند تا برای داوری ،

 برای اجرا مناسب ترند تا برای مشورت ،

برای پروژه های نو مناسب ترند تا امور روزمره »

                                                                     فرانسیس بیکن     

   

 

 

      بیقرار توام و  در دل تنگم گله هاست

آه بی تاب شدن عادت کم حوصله هاست         

      مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب

در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست        

      بی تو هر لحضه مرا بیم فرو ریختن است

  مثل شهری که به روی گسل زلزله هاست        

   

        

 

 

                         زندگی سخت است ، و من از آن سخت تر  

    

 

 

 

               لیاقت الماس شدن را داریم از فشارهای سخت نهراسیم

 

 

 

 

 

                    سه کلمه را بهتر است بیاد داشته باشیم :

                                    خندیدن ، بخشیدن ، فراموش کردن .

  

                

 

 

 

          لایق تندیس شدن هستیم ، طاقت تیشه پیکرتراش را هم داریم      

 

 

 

 

 

                   غصه خوردن بر نداشته ها هدر دادن داشته هاست    

     




بازديد امروز : ۲۶۸ مرتبه
بازديد کل : ۷,۵۳۸,۳۶۰ مرتبه

ارسال شده در ۴ / ۳ / ۱۳۹۲ در ساعت ۵ و ۰۰ دقيقه

 

اختلال پارانوئید Paranoid Disorder :


بیماری را می شناختم که ده  دوازده سال فکر می کرد همسرش به وی وفادار نیست و تمام شب را پشت در حیاط ، و پشت بام کشیک می داد تا ببیند کسی برای دیدن همسرش به منزل آنها وارد می شود یا نه ؟!

بیمار دیگری بمدت بیش از پانزده سال حقوق و مستمری خود را رها کرده بود صرفا به این دلیل که سازمان حقوقش را ضایع نموده و به اجبار و با توطئه و با همدستی همسرش ویرا بازنشسته نموده است؟!

علایم : فرد بیمار  اعتقاد دارد که ویرا تعقیب می کنند ، یا بر علیه او توطئه چیده شده ، یا بر علیه وی جاسوسی می کنند ، یا کسانی سعی دارند او را بربایند ، یا فکرهای مهمی دارد که دیگران قصد دارند فکرش را بدزدند ، یا کسانی سعی دارند به او سم یا دارو بخورانند ، یا همراهان و نزدیکان وی به وی خیانت می کنند ، یا همسر فرد به وی وفادار نیست، یا فرد معروفی از جنس مخالف مثلا بازیگر و مدل معروفی عاشقش شده است. یا خودش شخص مهمی است و دیگران این را درک نمی کنند ، یا در آینده نزدیک شخص مهمی خواهد شد.

خصوصیات معمول بیماری ترس و خوف مداوم ، سوء ظن و بدگمانی مداوم ، خشم و عصبانیت و اغلب جدائی از اجتماع که فرد را به انزوا می کشاند. در واقع اختلال پارانوئید به این معناست که اختلال در رابطه شخص با دنیای دور و برش وجود دارد.

خصوصیات شخصیتی این بیماران : اینها افرادی هستند حساس ، درونگرا ، و بی اعتماد به دیگران ، آنها در عمق وجود خود احساس حقارت و خودکم بینی دارند ، که با مکانیزم بزرگمنشی و خود بزرگ بینی می پوشانند ، اغلب آنها در زندگی زناشوئی یا شغلی موفق نبوده و تقصیر را به گردن دیگران می اندازند ، آنها اغلب در رابطه با دیگران پیش بینی و پیش گوئی های منفی کرده که بر علیه آنها توطئه و دشمنی انجام خواهد شد بنابر این پیشاپیش در مقام ستیز و مبارزه در خواهند آمد، معمولا خود را بدشانس دانسته و شکستها و ناکامی ها را به گردن دیگران می اندازند. استفاده از استدلال و منطق در قانع کردن چنین اشخاصی چه در روابط فردی و چه در درمان بی ثمر است، و چیزی روی فکرهای هذیانی این افراد تاثیر نمی گذارد و هر تجربه تازه ای را نیز بر اساس سیستم هذیانی خود تعبیر و تفسیر می کنند. در بیماران پارانوئید غیر از همان بخش هذیانی سیستم فکری ، قسمتهای دیگر سیستم فکری و شخصیت فرد منسجم و دست نخورده باقی می ماند .

دسته بندی اصطلاحات تشخیصی : این اختلال ممکن است با اسکیزوفرنی باشد که آنرا پارانوئید اسکیزوفرنی Paranoid Schizophrenia نامند ، یا با هذیان توام باشد که آنرا اختلال پارانوئید Paranoid Disorder ، یا هذیان پارانوئید Paranoid Delusion می نامند ، یا سوءظن و بدگمانی پارانوئیدی بدون هذیان باشد که آنرا Paranoid Ideation نامند ، ممکن است جزء خصوصیات شخصیتی فرد باشد که آنرا اختلال شخصیت پارانوئید Paranoid Personality Disorder نامند ، ممکن است در حد اختلال نباشد و فقط خصوصیات شخصیتی باشد که آنرا نیمرخ شخصیتی پارانوئید Paranoid Personality  نامند . که اینها از نظر شدت و درجه بندی اولی از همه شدید تر و بترتیب تا آخری که  از همه خفیف تر است و اختلال نیست.

خصوصیات اصلی اختلال پارانوئید : خصوصیات اصلی این بیماری هذیانها هستند : هذیانهای ظلم و ستم Delusion of Persecution : مثل هذیان انتساب Reference Delusion ، هذیان نفوذ Influence Delusion ، هذیان مسموم شدن Poisoning Delusion ،  سوء ظن Suspicion ، هذیان محرومیت Deprivation Delusion ، هذیان اشاره ، هذیان تاثیر ، هذیانهای گزند و تعقیب ، هذیانهای آزار دهنده ، هذیانهای حسادت Jealousy Delusion ، هذیانهای جنسی Sexual Delusion، و هذیانهای بزرگ منشی Delusion of Crandeure : مثل هذیان عاشقانه Erotic Delusion ، هذیان اختراع Invention Delusion ، هذیان ثروت Wealth Delusion است . هذیانها معمولا در اطراف عقاید مربوط به ارزشهای فرد ، مسائل مذهبی ، و جنسی دور می زنند .

معیار تشخیص اختلال پارانوئید از نظر D S M IV TM     :
1- هذیانهای آزار دهنده واقعی یا حسادت هذیانی .
2- احساسات و رفتارهای متناسب با محتوای سیستم هذیانی .
3- بیماری حداقل به مدت یک هفته ادامه داشته باشد .
4- هیچکدام از نشانه های اسکیزوفرنی مثل توهمات عجیب و قریب ، تفکر بی ربط ، وجود ندارد .
5- توهمات آشکاری وجود ندارد .
6- فاز مانیک یا افسردگی حاد وجود نداشته باشد.
7- به اختلال روانی عضوی مربوط نباشد.

اختلال پارانوئید حاد Acute و مزمن Chronic : اگر این اختلال هذیانی به یکباره و با شدت شروع گردد اختلال هذیانی حاد و اگر هذیانها بمرور شروع شده و بتدریج مستحکم گردد و بیش از شش ماه بطول بینجامد اختلال هذیانی مزمن قلمداد می گردد.

اختلال پارانوئید مشترک Shared Paranoid Disorder : یک سیستم هذیانی آزار دهنده که با شخص دیگری مشابه خودش بوجود می آید و این افراد هذیانهای آزار دهنده همدیگر را تقویت می کنند.

اپیدمیولوژی : میزان فراگیری بیماری نسبت به جمعیت حدود یک درصد است در آقایون و خانم ها تقریبا یکسان است ، سن شروع نسبت به بیماریهای روحی دیگر دیرتر است حدود 35 تا 45 شیوع بیماری است ، معمولا سطح زندگی مالی و هوشی این بیماران از افراد معمول بالاتر است، این افراد نسبت به افراد عادی اجتماع ناکامی و محرومیت بیشتری احساس می کنند.

تشخیص افتراقی : با پارانوئید اسکیزوفرنیا که در بیماران اختلال پارانوئید در حالیکه نظام فکری هذیانی وجود دارد ولی از هم پاشیدگی شخصیت و اضمحلال تدریجی تفکر و شخصیت یافت نمی شود. با اختلال شخصیت پارانوئید که در بیماران اختلال پارانوئید نظام فکری هذیانی وجود دارد در حالیکه در اختلال شخصیت پارانوئید سیستم هذیانی وجود ندارد.

علل :
عوامل بیولوژیک : مدارکی دال بر دخالت ارث یا عوامل مزاجی در این بیماری بدست نیامده است.
عوامل پسیکولوژیک : نقش والدین : اغلب این افراد در دوران کودکی افرادی مظنون ، گوشه گیر ، لجوج ، کج خلق بوده اند ، معمولا پدر مادری مقتدر ، عیب جو ، منع کننده ، داشته اند ، اجتماعی شدن ناکافی نیز در آنها مطرح بوده است. احساس حقارت : اکثر محققان نقش احساس حقارت را در اختلال پارانوئید مهم شمردند. شکست ها و کشمکش ها : شکستها و احساس محرومیتها احساس کفایت و احترام بنفس فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. ناسازگاری جنسی : اصول سخت اخلاقی و مذهبی و تضاد آن با نیازهای طبیعی انسانی باعث آشوب و آشفتگی درونی فرد شده درون فرد را ناامن می سازد و فرد را به تفکر هذیانی می کشاند.
عوامل مستعد کننده : کوری ، کری، مهاجرت و بعضی وقتها هم استرس که ایمنی فرد را به خطر می اندازند می توانند فرد را مستعد این بیماری کنند.

درمان :
درمان بیماران پارانوئید بسیار مشکل است از یکطرف بیماران پارانوئید به بیماری خود بصیرت و بینش ندارند و از طرفی به دیگران اعتماد ندارند و از طرفی دیگر مشکلات را ناشی از دیگران می دانند و نیازی به درمان احساس نمی کنند بنابراین درمان بیماران پارانوئید بسیار مشکل است.
دارو درمانی : معمولا برای درمان بیماران پارانوئید باید از دارو درمانی شروع کرد البته این بیماران بدلیل اعتماد نداشتن به دیگران و هذیان های گزند و آسیب از مصرف دارو امتناع می کنند و دارو را ولو بگیرند آنرا دور خواهند ریخت بنابراین باید در دادن دارو و مصرف نمودن آن نظارت نمود ، دارو معمولا پرفنازین و تری فلوپرازین تجویز می شود و از آنجا که این بیماران دارو را مصرف نمی کنند چون خود را بیمار نمی دانند باید از تزریقی استفاده نمود و معمولا فلوفنازین تزریقی ( مودیکید) استفاده می شود. و برای اینکه عوارض اکسپرامیدال کنترل شود به همراه فلوفنازین بایپریدین یا آرتان نیز تجویز می شود.
پسیکوتراپی pasychotherapy :
بیماران پارانوئید معمولا سوءظن دارند و بدگمانند ، و به راحتی به دیگران اعتماد نمی کنند ولو به روانشناس خود ، بنابراین صمیمی شدن و نزدیک شدن با آنها سوءظن و بدگمانی آنها را تشدید خواهد کرد و صمیمیت را به حلقه هذیانی خود برده و بر اساس سیستم هذیانی خود تعبیر و تفصیر می کنند لذا روانشناس بالینی باید از درجه صمیمیت کمتری استفاده کرده تا به تله هذیانی بیمار نیفتد ، رواندرمانی گروهی شاید نقش بهتری در اعتماد بیمار ایفا نماید و درمان بهتر جواب بدهد. روانشناس بالینی باید در ارتباط با درمان بیمار پارانوئید از صداقت و شفافیت بیشتر و درجه صمیمیت کمتری استفاده نماید.
کامل آنرا در نوار آبشاری سمت راست صفحه ، منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 6 مطالعه نمائید.

پاكزاديان
روانشناس باليني


۱۳ساله دارم با یه مرد پارانویید زندگی میکنم دیگه به جنون رسیدم همه راهی رو امتحان کردم هیچ تاثیری نداره فقط با مرگش من و بچه هام نجات پیدا میکنیم خدارو به آبروی حضرت زهرا قسم میدم که اونو بکشه تایه نفس راحت بتونیم بکشیم
ارسال شده در ۲۱ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴ و ۴۷ دقیقه
زهرا
منم بابام پارانویا داره خیلی سخته خیلی سخته خیلی سخته گاش حداقل میتونستیم با کسی در مورد ببماریش صحبت کنیم با یه نفر درکمون کنه
ارسال شده در ۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۱ و ۲۵ دقیقه
رضا طاها
سلام همسرم به من ومادر پدر وخواهرای خودش وحتی پسرمون شک داره فکر مینه ما در خفا در مورد اون حرفی زدیم حتی نمیتونم خونه پدر و مادر زنگ بزنم یا خواهرم ونزدیکان سریع شک میکنه فکر میکنه گزارشی چیزی گفتم بعضی وقتها هم به سمت من حالت حمله میگیره ولی من خودم کنترل میکنم بچه ها گریه کنن میزندشون میگه نباید گریه کنید همیشه شک داره من با کسی در ارتباطم حتی یه بار فهمید با خواهرم تماس گرفتم پشت رول بودم چنان دعوایی راه انداخت که وقت بود بریم اون دنیا هزار بار هم گفتم بیا بریم پیش یه مشاور ولی حاظر نیست بیا من به جهنم صبها تا تا شب سرکارم ولی بچه ها که خونند چیکار کنم اصلا اسم دکتر ببرم خونه میزاره رو سرش ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال شده در ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۴ و ۰۵ دقیقه
ناهید
میخاستم از وبسایتتون استفاده کنم ولی متاسفانه منبع نداشت
ارسال شده در ۲ دي ۱۳۹۶ ساعت ۶ و ۱۴ دقیقه
محمد باقری
سلام،ممنون از مطلب،فردی در خانواده ما هست که هذیان پارانویید از نوع مذهبی و عظمت(اینکه نظر کرده الهی است و خداوند به او لطف ویژه ای دارد) دچار است،اما احساسش با محتوای فکر نمیخواد چون در افسردگی و بیقراری عمیقی بسر میبرد،میشود حدس بزنید چه اختلالیه،چون همانطور که در مطلب عرض کرده بودید به بیمار بودن خودش واقف نیست و مراجعه به پزشک نمیکند. ممنون.
ارسال شده در ۸ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳ و ۲۹ دقیقه
سلام ببخشيد دوز دارو چقدر باشه ، همسرم ٣٠ سالشه
و يواشكي بايد بهش بدم ، چه مقدار و چگونه بهش بدم
كمكم كنيد بيچاره شدم از بس كتك خوردم بابت شكهاش
پاسخ : دوست عزیز در مورد دارو روانپزشک تصمیم می گیرد چه دارویی و با چه دوزی تجویز کند.
ارسال شده در ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۹ و ۳۷ دقیقه
سمیرا. منم بابام اینطوریه بیماری این بیسائو داره از شدیدش دیگه بخدا ما خیلی خسته شدیم ماهی یک بار از آمپول استفاده میکنه اگه یکم از وقت آمپولش بگذر باز هم همون حرفای بی اساس هذیان بی چار ه مامان 40 ژله داره تو دست بابام می سوزه هم با مشروبشبی ساخته حالا دیگه اونو ترک کرده هم با بی پولیش بی چاره مامانم خیلی دلم و ازش می سوره تا ز ه برادرم هم همین طوریه ممنونم از مطالب خوب و با ارزشتون
ارسال شده در ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۵ و ۴۵ دقیقه
تینا
سلام من خانمی هستم 26ساله دارای یک فرزند پسر 4 ساله که تقریبا دو سه ماهی میشه افکار خیلی عجیب و غریبی درباره شوهرم دارم واین مساله باعث جدل های گاه بیگاه ما شده من میدانم که این یک بیماری روانی است ونیاز به کمک دارم اما کسی درکم نمیکنه ومیگن نباید اینطوری فکر کنی لطفا کمکم کنید خواهش میکنم
ارسال شده در ۱۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ و ۱۰ دقیقه
تینا
سلام من خانمی هستم 26ساله دارای یک فرزند پسر 4 ساله که تقریبا دو سه ماهی میشه افکار خیلی عجیب و غریبی درباره شوهرم دارم واین مساله باعث جدل های گاه بیگاه ما شده من میدانم که این یک بیماری روانی است ونیاز به کمک دارم اما کسی درکم نمیکنه ومیگن نباید اینطوری فکر کنی لطفا کمکم کنید خواهش میکنم
ارسال شده در ۱۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ و ۱۰ دقیقه
سعيده
سلام من بعد از بيست وهفت سال زندگى تازه متوجه بيمارى شوهرم شدم سالها خودم راشديدا سرگرم تحصيل وتدريس كردم كه رنج نبرم هر راهى را امتحان كردم وجواب نگرفتم فقط سعى كردم راههايى را درپيش بگيرم كه كمترين لطمه به بچه ها بخوره پسرم براى مشاوره ازدواج رفته بود كه دكتر روانشناس همون سه دقيقه اول همه چيز را تشخيص داده بود بعد گفته بود مادرتون بياد نزد من خدا خيرش بده خيلى به من كمك كرد ايشون معتقده بايد روى بستگان اين افراد كار كرد كه هم اسيب نبينند وهم راههاى صحيح برخورد را بدونند واين واقعا مهمه اگه بيمار در اطرافمون داريم خودمون به روانشناس خبره براى كمك مراجعه كنيم
ارسال شده در ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۹ و ۵۳ دقیقه
ندا
سلام شوهرم همه علایم رو داره پارانوید حاد و حتی بیشتر وتوهم های زیاد و درخواست طلاق دادم وگفتم همسرم جنون داره چون جز توهم بی دلیل مجازات میکنی وکتک وشک و سردردهای شدید وـــــ وبا بدبختی کلی هزینه کردم وبردم پزشکی قاتونی و تست و مشاوره نشون داد که سوُظن بیمار گونه داره و پزشکی قانونی گفت ۶ ماه در کنار هم درمان رو شروع کنه و قاضی حکم طلاقمو رد کرد ومن مجازات به تمکین شدم توهم های شدیدش باعث میشه تو حال‌خوش نباشه ومن امنیت جانی نداشتم اما قاضی حرفمو گوش نمیده و همه دکترها میگن درمان نداره اما دلم براش میسوزه و دوست دارم کمکش کنم
ارسال شده در ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۲۱ و ۴۰ دقیقه
صیدی
سلام و تشکر .دنبال داروهای این بیماری بودم که در مقاله شما یافتم.موفق باشید
ارسال شده در ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ و ۵۹ دقیقه
مریم فتحی پور
اطلاعات شما بسیار مفید بود . خواهری دارم 45 ساله و سالهاست درگیر این نوع بیماری . تمام خانواده از دست بدگویی ها و بدگمانی هایش گرفتار و آسیب دیده اند ولی هرگز کسی به این فکر نیافتاده که این شخص بیمار است . لطفا برای درمان راهنمایی کنید چون من یکبار پیشنهاد مراجعه به دکتر را بهش داشتم که سرباز زده و امتناع می کند اصلا نمی پذیرد بیمار است . می خواهم ببینم راه درمان مراجعه به چه نوع پزشکی است ، مشاور ؟ روانپزشک ؟ اعصاب و روان ؟
پاسخ : مریم عزیز به منوی دیدگاه صفحه تفاوت روانشناسی بالینی ، روانپزشکی ، مغز و اعصاب مراجعه کنید .
ارسال شده در ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ و ۲۰ دقیقه
شوهرم پارانویید داره من دوتا دختر دارم و معلم هستم دیگه خسته شدم از تحقیر وتوهین هاش چکار کنم
ارسال شده در ۱۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۶ و ۴۱ دقیقه
امیر نادری
سلام با تشکر از مقاله تان می خواستم عرض کنم مادری 60 ساله دارم 2 هفته است علایم پارانوئید شدیدی پیدا کرده و آنهم با یک اتفاق اغازشده (کلاهبرداری و سرقت نافرجام از مادرم توسط سارقان) بفرمایید چکار کنیم .
جناب آقای نادری لطفا پاسخ سئوالتان را در همین سایت ، منوی دیدگاه ، صفحه جواب به ایمیل های شما ببینید
ارسال شده در ۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ و ۵۲ دقیقه
سپیده
سلام اقای دکتر
مطالب کتاب های روانشاسی در مورد پارانویید برام قابل فهم نبود ...ممنون که خیلی کامل و جامع بیان کردید. من دانشجوی رشته هوشبری ام موصوع کنفرانسم روان شناسی اختلالات شخصیته" متشکر
ارسال شده در ۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۵ و ۲۰ دقیقه
سميه.الف،جهرم
با عرض سلام و تشكر فراوان بابت مطالبتون،من الان ٥ سال هست پسرى رو دوست دارم ولى بسيار شكاك و بدبين هست طورى كه روابط روزانه من رو كامل ميبرسه و هميشه اعتقاد داره من دروغ ميكم من از اين وضعيت خسته شدم با اينكه خيلى دوسش دارم اما دارم زجر ميكشم نميدونم چيكار كنم ،ممنون
ارسال شده در ۲۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۲۳ و ۰۶ دقیقه


صفحه ي اصلي || ايميل